Campinghytter & campingvogne

Campinghytter i Danmark er ferie for hele familien.
Find campinghytter i Danmark på 
www.Camping-i-Danmark.dk

Camping hytter i Danmark

er populære som aldrig før, det gælder både almindelige campinghytter & luksus campinghytter.

På en campingplads trives børnene, og samtidig er prisniveauet i et leje, der gør det muligt for mange familier at udnytte hele ferieperioden uden for hjemmet.

Det er dog ikke kun børnefamilier, der vælger at holde ferie i camping hytter, men også ældre, der ikke længere føler sig i stand til at bakse med en stor campingvogn, vælger hytte ferie for på den måde stadig at opleve det frie campingliv.


Se eksempel på campinghytter
med toilet og bad her

Forskellige campinghytter i Danmark

Her i Danmark er der omkring fire hundrede campingpladser, der sammenlagt har ca. 3.300 campinghytter til udlejning.

Standarden på disse campinghytter er dog stærkt varierende og spænder lige fra små, uisolerede overnatnings hytter uden nogen form for udstyr til helårsisolerede, velopvarmede mini sommerhuse med køkken, bad, toilet og alt udstyr, så det eneste, man skal medbringe, er personlige ejendele.

Se eksempel på campinghytter her

For at campingpladserne i Danmark ikke skal få karakter af camoufleret sommerhusbebyggelse stiller myndighederne en række maksimumskrav, bl.a. har hytterne højst har måttet være på 25 m2 indtil 2000.

Det nye campingreglement, fra 2000, åbnede dog mulighed for, at campinghytter nu må have indlagt vand, afløb, toilet og bad, hvilket gør at mange af campinghytterne i Danmark nu har både toilet & bad.
Der dog stadig hytter uden toilet & bad, hvor man er henvist til at benytte campingpladsens facilitetsbygninger.

Der blev i 2019 åbnet op for muligheden for at bygge campinghytter i Danmark på op til 45 m2 udenfor 300m kystbeskyttelseslinjen, og 30 m2 inden for 300m kystbeskyttelseslinjen, hvis myndighederne i de respektive områder giver tilladelse til dette.

En af årsagerne til succesen på campingpladserne i Danmark kan skyldes, at i modsætning til sommerhus- og hotelferie er der på en campingplads masser af aktivitetsmuligheder for børn og voksne.


Det kan være svømmebade, boldbaner, minigolf, bordtennis, billard, lejrbål med snobrødsbagning, hoppepuder, mooncars, dyrehold, mulighed for ridning, legepladser med redskaber for børn i alle aldre m.m.


En ting er sikkert, på en campingplads finder børnene hurtigt nye legekammerater. Det betyder, at forældrene også kan få sig nogle afslappende stunder ind imellem.


I øvrigt er langt hovedparten af campingpladserne i Danmark beliggende i naturskønne områder med mulighed for badning og lange traveture i en mere eller mindre uberørt natur.


Høj standard på køkken & badefaciliteter på campingpladserne


Campingpladsernes faciliteter er i dag af en meget høj standard, både hvad indretning, udstyr og rengøring angår, og overgår på flere områder, hvad de enkelte familier råder over i deres hjemlige bolig.

På pladserne findes gode vaske/badeforhold, familiebaderum, børnebadeværelser, køkken, vaskeri, indkøbsmulighed samt opholds/tv, stue, og ofte findes motionsrum, solarium, sauna m.m.